Tempo950x100

Tempo300x100

Попит знижує ціни на вітчизняну кукурудзу

Попит знижує ціни на вітчизняну кукурудзу

Про це повідомляють на сайті «Електронної зернової біржі України», пише landlord.ua.

Погода сприяє отриманню гарного врожаю кукурудзи, проте його може спіткати доля минулорічного збору, коли до середини січня через низький попит на вітчизняну кукурудзу ціни в порту не перевищували 150 $/т.

За даними Мінагрополітики, Україна у 2018/19 МР збільшить в порівнянні з попереднім сезоном виробництво кукурудзи на 19,4% до 29,5 млн т, та експорт до 22 млн т. Станом на 18 вересня з 402 тис га (9% площ) намолочено 2,2 млн т кукурудзи з врожайністю 5,49 т/га.

Головним чинником падіння цін стали прогнози збільшення виробництва кукурудзи в США та зниження цін на неї до 135,2 $/т, а також низький експортний попит на пшеницю та ячмінь, що викликало перевантаженість портів та стримує купівлю кукурудзи в портах.

Читайте також: Аграрії будуть завойовувати зовнішні ринки кукурудзою

Торговельні суперечки США з ЄС та Китаєм дозволять Україні активізувати експорт кукурудзи. Через викликане посухою зниження виробництва, ЄС збільшить імпорт кукурудзи до 19,5 млн т. Проте шанси вітчизняної кукурудзи зайняти нішу на ринку ЄС залежатимуть від спроможності трейдерів та логістів забезпечити швидке відвантаження зерна з елеваторів.

Бразилія продовжує активно експортувати кукурудзу й протягом вересня планує реалізувати ще 3,2 млн т. Суха погода в США пришвидшує дозрівання кукурудзи й вихід її на світовий ринок.

Завдяки сприятливій погоді темпи сівби кукурудзи в Бразилії випереджають графік. За даними агенції Deral, кукурудзою першого врожаю вже засіяно 37% запланованих площ проти 12% на цю ж дату в минулому році, що може призвести до більш раннього збирання зерна в лютому.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/popyt-znyzhuye-ciny-na-vitchyznyanu-kukurudzu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати