Tempo950x100

Tempo300x100

Порошенко прибрав із закону держпідтримку на закупівлю зерновозів

Порошенко прибрав із закону держпідтримку на закупівлю зерновозів

Президент України Петро Порошенко повернув до Верховної ради з пропозиціями закон про державну підтримку сільгоспвиробників. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що до Ради з пропозиціями президента повернули закон “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму “єдиного вікна” та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України”, прийнятий 5 липня 2018 року. Зокрема, він зазначив, що окремі положення не можуть бути підтримані.

Так, закон вносить зміни, згідно з якими спеціальні вагони для перевезення зерна віднесено до техніки і обладнання, на придбання яких сільгоспвиробникам надається державна підтримка. За словами Порошенка, більшість виробників – фермерські господарства (75%), а обсяг виробництва продукції рослинництва (11,2%) не є таким, який об’єктивно вимагає придбання більшістю з них спеціальних вагонів для перевезення зерна. Враховуючи вартість вагонів та витрати на їх експлуатацію, претендувати на таку державну підтримку зможуть переважно великі сільськогосподарські підприємства. Тому президент запропонував виключити відповідні пункти.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/poroshenko-prybrav-iz-zakonu-derzhpidtrymku-na-zakupivlyu-zernovoziv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати