Tempo950x100

Tempo300x100

Порошенко приховує, що є співвласником крохмального заводу у Німеччині

Порошенко приховує, що є співвласником крохмального заводу у Німеччині

Зокрема, він досі не значиться як бенефіціар крохмального заводу на сході країни. Тут уже сім років працює завод з виробництва крохмалю, що належить до аграрного холдингу «Укрпромінвест-Агро», що його пов’язують з ім’ям президента України. Порошенко разом з партнерами володіє підприємством через офшорні компанії. До реєстру одержувачів визначених вигод заводу інформацію про це досі не внесено. Про це пише DW.

Власниками заводу у містечку Ельстераyе значаться власники компанії з Кіпру та Британських Віргінських Островiв. Їх оформлено через InterstarchGmbH. Власником міноритарної частки є «Інтерстарч” (Україна), складова холдингу президента.

Контролює завод Сергій Зайцев – не лише власник кіпрської компанії, а й незамінний топ-менеджер концерну Roshen. Згідно із німецьким законом, одержувачем визначених вигод може вважатися Порошенко з часткою у 24,95%, а й особа, яка контролює підприємство.

Німецький реєстр розпочав роботу лише торік. Утім про те, що Порошенко є бенефіціаром німецького крохмального заводу, в його українській електронній декларації теж інформації нема, повідомляє “Економічна правда”

Згідно із законом, за порушення закону Петро Порошенко мав би заплатити штраф у сумі 100 тис. євро. Якщо ж трапиться повторне порушення, стягнення становитиме 1 млн євро.

Джерело: agroday.com.ua

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/poroshenko-pryhovuye-shcho-ye-spivvlasnykom-krohmalnoho-zavodu-u-nimechchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати