Посаду керівника державного агропідприємства хабарники оцінили у $83 тисячі доларів

Посаду керівника державного агропідприємства хабарники оцінили у $83 тисячі доларів

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрили та припинили діяльність організованого угруповання, учасники якого вимагали кошти від керівника державного регіонального підприємства підпорядкованого Міністерству аграрної політики та продовольства України. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники вимагали від очільника підприємства кошти у розмірі вісімдесят три з половиною тисячі американських доларів. За вказану суму фігуранти справи обіцяли чиновнику вплинути на службових осіб Міністерства, щоб подовжити термін його перебування на займаній посаді.

Правоохоронці затримали двох учасників угруповання в столиці згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання дев`яти тисяч доларів США – останньої частини хабара.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру у скоєнні злочину.

[[{“fid”:”577429″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно зі слідчими ДБР  під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури та за сприяння керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України.

керівника державного аграрного підприємства
керівника державного аграрного підприємства

На цю подію відреагуваав радник міністра внутрішніх справ України з питань Михайло Апостол на своїй сторінці у Фейсбук.

“Скандал у Мінагрополітики. Не стало «тата « і система дала збій. Двох чиновників затримали на хабарі у $75 тис.
Слідством встановлено, що затримані пообіцяли домовитись із службовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України про залишення на посаді керівника одного з підпорядкованих Міністерству державних підприємств.
Ціна керівника держпідприємства МінАПК зросла в рази.
А таких підприємств більше 400. Практично всі збиткові.
Крадуть батенька…”, – написав Михайло Апостол.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/posadu-kerivnyka-derzhavnoho-ahropidpryyemstva-habarnyky-ocinyly-u-83-tysyachi-dolariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати