Tempo950x100

Tempo300x100

Посівна-2018: роботи тривають в усіх областях України

Посівна-2018: роботи тривають в усіх областях України

Про це йшлося під час відеоконференції з регіонами щодо ходу польових робіт під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка.

Участь у заході взяли заступник Міністра Олена Ковальова, керівники центральних органів виконавчої влади, НААН, представники Мінагрополітики, обласних державних адміністрацій, профільних асоціацій та громадськість.

У ході відеоконференції було поінформовано про підживлення озимих культур, хід робіт з посіву ярих і технічних культур та погодні умови, які склалися на території України.

Зокрема, було наголошено, що у 2018 році, у зв’язку із холодною погодою, посівна кампанія стартувала майже з місячним запізненням у порівнянні із минулим роком. Але, завдяки сніжній зимі у ґрунті сформовано запаси вологи – найвищі за останні 10 років, що має позитивно вплинути на вегетацію рослин. В середньому по країні температура ґрунту сягає 13-17 градусів за Цельсієм, що дозволяє вже сіяти всі види сільськогосподарських культур.

Зважаючи на те, що оптимальні терміни посіву ранніх зернових та зернобобових культур швидко минають, було запропоновано обласним державним адміністраціям довести до агровиробників питання перегляду структури посівів на користь пізніх культур у тих регіонах, де ранні ярі не встигають посіяти в оптимальні строки.

Також було акцентовано на необхідності швидкої та налагодженої співпраці міністерства, обласної, районної влади, органів місцевого самоврядування та профільних асоціацій щодо впровадження нової аграрної політики у забезпеченні ефективної реалізації інструментів державної підтримки сільгоспвиробників.

Довідково:

Посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур проведено на площі 1,85 млн га (77% до прогнозу). Зокрема посіяно:

– ярого ячменю – 1,2 млн га (78%);

– вівса – 125 тис. га (61%);

– пшениці – 124 тис. га (70%);

– гороху – 356 тис. га (84%).

Крім того, посів кукурудзи проведено на площі 327 тис. га (7%).

Цукрові буряки посіяні на площі 191 тис. га (63% до прогнозу), соняшник – на площі 788 тис. га (14%).

Розпочато посів сої, який проведено на площі 47 тис. га, (2% до прогнозу).

Підживлення озимих культур на зерно проведено на площі близько 7,0 млн га (96% до прогнозу), крім того озимий ріпак підживлений на 949 тис. га (94%).

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/posivna-2018-roboty-tryvayut-v-usih-oblastyah-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати