Посіви озимих зернових знаходяться у задовільному стані

Посіви озимих зернових знаходяться у задовільному стані

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

«Результати обстеження посівів свідчать про ранній прояві борошнистої роси в агроценозах зернових культур, що може привести до масового спалаху хвороби, особливо в перерослих, загущених, підживлених високими дозами азотних добрив посівах. Розвитку хвороби сприяють опади, які випали в середині квітня і прогнозуються на початку травня. В умовах наростання температур до 18-22 °С прогнозується активний розвиток борошнистої роси, тому існує необхідність застосування фунгіцидних обробок», – відзначили експерти.

Також зазначається, що в даний час розвиток борошнистої роси слабкий, на нижніх листках спостерігаються пікніди септоріозу (поширення до 2-3% в слабкому ступені), які не мають шкідливого впливу. Посіви ячменю озимого, як і в попередні роки, страждають від ураження гельмінтоспоріозною плямистістю, а тому потребують обов’язкового захисту. Зафіксовано вихід клопів з місць зимівлі. У посівах поодиноко спостерігаються попелиці, кокценеліди (сонечко), цикадки і п’явки. Їх активний розвиток стримують низькі температури в нічні години доби.

Окрім того, в посівах бобових культур зафіксовано пошкодження рослин бульбочковими довгоносиками.

«Саме тому при перевищенні економічних порогів шкідливості хворобами (борошниста роса, септоріоз листя) і шкідниками (клоп-черепашка) слід застосовувати відповідно фунгіциди (Фалькон, солігор, Альто супер) і інсектициди (децис профі, актара, Карате Зеон і ряд інших) в чіткій відповідності з регламентами їх застосування. Економічно вигідним буде застосування бакових сумішей препаратів», – рекомендують фахівці.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/posivy-ozymyh-zernovyh-znahodyatsya-u-zadovilnomu-stani
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати