Tempo950x100

Tempo300x100

Посол Канади в Україні особисто передав молоковоз фермеру на Львівщині

Посол Канади в Україні особисто передав молоковоз фермеру на Львівщині

В межах візиту Посол спільно із керівництвом області, району оглянув господарство та вручив ключі від молоковоза родині фермерів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Фермерське господарство «Ліщук Н. С.» – сімейна справа Олександра Ліщука. Господарство фермера – це 106 голів великої рогатої худоби. Свої знання і вміння чоловік передає синам та онукам. Молодші натомість вже помагають дідусеві по господарству.   

«Мій дід також займався господаркою і мене це дуже вабило. Спочатку було 13 корів. Поступово викупляли приміщенні і розширювались. Стараємось, щоб корівкам було комфортно, разом з тим слідкуємо за якістю молока. Для мене важливо, що це наша сімейна справа. Тут працюють мої діти, тепер вже онуки. Вагомою допомогою для нас є підтримка ззовні»,- розповів фермер Олександр Ліщук.

Цьогоріч господарством «Ліщук Н. С.» за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» створено систему доїння корів на пасовищі. Проектом господарству надано доїльну установку, генератор, холодильне обладнання, насіння та добрива для залуження 5 га пасовища.

«Всюди куди б я не їздив із проектом і обласна і районна і сільська влада дуже активно співпрацюють задля спільної справи. І я дуже радію коли це бачу. Це приклад того, як із землі виростає співпраця – кооперативна, громадська і державна», – зазначив Роман Ващук.

Також гості та фермери спільно урочисто відкрили новий корівник на господарстві.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/posol-kanady-v-ukrayini-osobysto-peredav-molokovoz-fermeru-na-lvivshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати