Tempo950x100

Tempo300x100

Посуха істотно знизить врожай зернових

Посуха істотно знизить врожай зернових

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, пише УНІАН.

«Центр посухи цього року знаходиться в Київській області. На території Київської області випала найменша кількість опадів за останні 60 років… Також страждають Черкаська, Полтавська, Кіровоградська області», – сказала вона.

За словами Тетяни Адаменко, посуха в Україні була зафіксована ще у квітні, коли ранні колосові культури (пшениця і ячмінь) почали відчувати нестачу вологи в грунті. Тепер посуха позначилася і на майбутній врожайності пізніх культур, таких як кукурудза і соняшник. При цьому агрометеоролог наголосила, що в західних областях України загрози посухи немає, і сталий температурний режим сприяє нормальному розвитку рослин.

Експерт аграрних ринків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Петро Лахай зазначив, що, за експертними прогнозами, врожайність зернових в Україні у поточному році буде на 15-20% нижче від торішнього показника. Так, за його словами, врожайність озимої і ярої пшениці вже скоротилася на 18-20% порівняно з 2016 роком, озимого ячменю – на 5%, ярого ячменю – на 19%, гороху – на 25%.

Нагадаємо, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, аграрії на 18 липня зібрали урожай на площі 3,1 млн га (32% від прогнозу), намолотивши 10 млн тонн зернових. Середня врожайність зернових становить 32,6 ц/га.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/posuha-istotno-znyzyt-vrozhaj-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати