Tempo950x100

Tempo300x100

Потенціал агроринку з Іраном оцінили у $3 мільярди

Потенціал агроринку з Іраном оцінили у $3 мільярди

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу посол України в Ірані Сергій Бурдиляк.

«Я думаю, що нам у жодному разі не треба відмовлятися від діалогу з Іраном, а також від діалогу з іранського питання – з усіма зацікавленими сторонами», – сказав дипломат.

Він зазначив, що Україна має союзників, сталі відносини з іншими державами світу і зобов’язання перед ними. Водночас слід брати до уваги, що населення регіону, де Іран має вплив, становить приблизно 130-140 млн населення.

«Це колосальний ринок! Нам ні в якому разі не можна з нього йти! Нам треба зробити так, щоб на ньому залишитися, бо якщо ми, не дай Боже, підемо, то повернутися буде дуже важко», – наголосив Бурдиляк.

У цьому контексті нагадав, що Україна має з Іраном дуже великий товарообіг: за даними ДФС, за минулий рік він становить понад 1 млрд 200 млн доларів, іранці називають цифри 1,5 і навіть 2 млрд. А якщо подивитися на складові українського експорту, то 95 відсотків становить продукція сільського господарства, яка не підпадає під американські санкції.

«Більш того, потенційний ринок по сільському господарству з Іраном становить 3 млрд доларів. Цю цифру називають іранці – на таку суму вони готові купити сільськогосподарської продукції з України сьогодні й завтра. Але вони хочуть мати прогнозованого на тривалий період партнера, бо для них питання продовольчої безпеки таке ж важливе, як для нас безпеки енергетичної», – зазначив посол.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/potencial-ahrorynku-z-iranom-ocinyly-u-3-milyardy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати