Tempo950x100

Tempo300x100

Поточний сезон для цукрових буряків був одним з найважчих за останні десять років

Поточний сезон для цукрових буряків був одним з найважчих за останні десять років

Слід відзначити, що у зв’язку з несприятливими погодніми умовами, які вплинули на вегетацію солодкого коренеплоду, збиральна кампанія цукрових буряків відбувається повільніше ніж минулоріч – на аналогічний період було зібрано 30% врожаю (90 тис. га).

«Всього накопано 3,5 млн. т цукрових буряків, із яких 3,25 млн вже надійшло до цукрових заводів на переробку. Лідерами за обсягами збору врожаю є Хмельницька та Вінницька області, де викопано 40% від загальної кількості по країні. Серед регіонів, які лише на старті збору цукрових буряків – Миколаївщина. Південь України чекає, доки коренеплоди максимально наберуть вагу, щоб знову стати лідером з урожайності», – відзначає аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Проте, аграрії налаштовані досить скептично і відзначають, що поточний сезон був одним з найважчих за останні десять років:

«Збір врожаю проходить нормально, маємо перші результати з поля і середня урожайність складає 600 ц/га. Цього сезону серйозним викликом стала проблема з вологою, за останні 10 років цьогорічна ситуація була найгіршою. Найважчими місяцями були червень та липень, далі дощі покращили ситуацію, наразі маємо помірні опади», – коментує Крикливий Петро Леонідович, директор ТОВ «Турбів-Агро», що на Вінниччині.

Нагадаємо, станом на 3 жовтня в Україні виготовлено 329,0 тис. т цукру і перероблено 2,5 млн т цукрових буряків.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/potochnyj-sezon-dlya-cukrovyh-buryakiv-buv-odnym-z-najvazhchyh-za-ostanni-desyat-rokiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати