Потрібно зменшувати частку аграрного сектору в ВВП

Потрібно зменшувати частку аграрного сектору в ВВП

Про це заявив у коментарі виданню Зерно генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

«Ми розуміємо, що жодна чисто аграрна країна за останні 200 років не стала успішною, якщо вона зосередилася тільки на цьому… на жаль, сьогодні ми бачимо, як розвиваються індустріальні країни, як розвиваються країни, які ще 20 років тому були аграрними: Туреччина, В’єтнам, Таїланд… по суті, вони зменшують частку аграрного сектору в ВВП, збільшуючи частку переробної промисловості», — зазначив експерт.

Іллічов висловився також, що основним пріоритетом для України на найближчу перспективу в кілька років має стати переробка та експорт продукції з доданою вартістю.

Читайте також: Основні виклики, для вітчизняного сільського господарства у наступні 10 років

«У нас є конкурентні переваги, у нас є земля, працьовиті люди, можливість поставляти сільгосппродукцію, але ми повинні зробити в найближчі 3 роки так, щоб ми не просто вивозили пшеницю, ріпак або кукурудзу, а переробляли все це в Україні. Тобто, щоб ми експортували продукцію з доданою вартістю, і більшість переробки залишалося усередині країни, щоб були робочі місця, податки тощо», — заявив генеральний директор Федерації роботодавців України.

Він звернув увагу, що незважаючи на темпи розвитку аграрного сектору країни, досить легко прорахувати, що на кожен експортний долар, наприклад, від зернових, 90 центів ми віддаємо на закупівлю іноземних технологій, добрив, ЗЗР, комбайнів, іншої техніки.

«Якщо ми об’єднаємо свої конкурентні переваги з розвитком переробної промисловості, зверніть увагу, як вітчизняне сільськогосподарське машинобудування стало рости, то у нас будуть дуже хороші перспективи», — висловився Іллічов.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/potribno-zmenshuvaty-chastku-ahrarnoho-sektoru-v-vvp
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати