Tempo950x100

Tempo300x100

Поява першої ягоди боляче вдарила по продажах яблук в Україні

Поява першої ягоди боляче вдарила по продажах яблук в Україні

Про це повідомляє Інфо-Шувар.

За останній тиждень по більшості сортів українських яблук зниження ціни склало 10-30%, більш-менш стабільний попит поки що зберігається на яблуко зі сховищ з РГС, завдяки їх задовільній щільності та гарному товарному вигляду. Але навіть на такі яблука ціни за останній тиждень просіли на 7-10%. Яблука гіршої якості подешевшали на 15-20%.

Найсумніша ситуація сьогодні із продажем залишків яблук сорту Айдаред. Ті продавці, які не встигли розпродати наявні обсяги сорту Айдаред взимку, коли ціни досягли максимальних показників, сьогодні вимушені продавати це яблуко по 8-10 грн/кг (0,26-0,32 EUR/кг), тобто, фактично по тій самій ціні, по якій вони скуповували продукцію для закладання у сховища. До того ж, сьогодні яблуко сорту Айдаред коштує в 1,5 рази дешевше, ніж рік тому, коли ціни на нього зростали. Власники сховищ з великими обсягами некондиційного яблука вимушені були поновити співпрацю з переробниками. Вартість інших популярних сортів яблук поки що вища від минулорічних показників на 10-30%.

В сусідній Польщі негативний тренд на ринку яблук розпочався ще в другій половині квітня, за останні два тижні ціни в цій країні просіли на 5-7%. Сьогодні польське яблуко коштує приблизно стільки ж скільки і українське.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/poyava-pershoyi-yahody-bolyache-vdaryla-po-prodazhah-yabluk-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати