Tempo950x100

Tempo300x100

Правоохоронці намагаються вкрасти зерно на півмільйона доларів

Правоохоронці намагаються вкрасти зерно на півмільйона доларів

Сьогодні близько 200 співробітників заблокованого підприємства Risoil планують вийти на мітинг під Одеською обласною прокуратурою. Про це повідомляє Бізнес-Варта, пише agropolit.com.

У громадській організації зазначають, що генпрокуратура, Нацполіція і митниця перешкоджають інвестуванню від швейцарського підприємства Risoil. Підозру викликала діяльність одного з експортерів,  але правоохоронці заблокували роботу всього зернового терміналу Risoil.

Під загрозою інвестиційний проект на суму понад $70 млн. Основні потужності компанії розташовані в порту Чорноморськ, з 5 жовтня робота на Risoil зупинилася через незаконні обшуки ГПУ. Навіть незважаючи на те, що термінал не є фігурантом справи, – йдеться у повідомленні.

Слідчі дії стосовно вантажу проводять вже два місяці, таким чином блокуючи технологічну діяльність підприємства.  Правоохоронці намагаються без відповідних документів вилучити близько 3 тис. т зерна, за збереження якого Risoil несе відповідальність перед власником вантажу. Вимога слідства абсолютно незаконна, бо якщо вантаж є речовим доказом, в рамках кримінальної справи, він не повинен переміщатися.

В  компанії звернулися до АМПУ і митниці з проханням не видавати дозвіл правоохоронцям на незаконний вивіз майна, але відповіді немає. Є листування, що підтверджує, як співробітники прокуратури видають інструкції до митних і прикордонихі органів з вимогою заблокувати діяльність Risoil.

Risoil робить все можливе, щоб клієнти компанії не постраждали.

Довідка:  

«Рісо С.А.» (Risoil SA) працює в Україні з 2001 р З початку інвестиційної діяльності Risoil Group в Україні були реалізовані успішні інвестиційні проекти з розвитку портової інфраструктури, у виробничій сфері і в інших напрямках діяльності на суму понад $ 200 млн.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pravoohoronci-namahayutsya-vkrasty-zerno-na-pivmiljona-dolariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати