Tempo950x100

Tempo300x100

Правоохоронці звільнили 94 людини, що примусово працювали на сільгосппідприємстві

Правоохоронці звільнили 94 людини, що примусово працювали на сільгосппідприємстві

В Одеській області правоохоронцями припинено діяльність організованого злочинного угруповання, яке обманом примушувало близько 100 людей до фізичної праці на сільгосппідприємстві. Про це повідомив глава Нацполіціі Сергій Князєв, інформує прес-служба відомства.

“Поліція припинила діяльність етнічної міжрегіональної ОЗГ, яка займалася трудовою експлуатацією людей. 13 членів злочинного угруповання затримані. Під час обшуків вилучено зброю, автомобілі, серед них – Mercedes і BMW і мільйон гривень готівкою”, – доповнив С.Князев.

За його словами, сімейна пара – громадянин Грузії і громадянка України віком 38 років – організували в Одеській області сільгосппідприємство. На ньому кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей, яких обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники.
С.Князе зазначив, що псевдорекрутінг проводився переважно на залізницях. Підшукували соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату в 450-500 грн в день, житло та харчування.
“Географія пошуку жертв – 22 області та місто Київ. За кожного доставленого” раба “вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у постраждалих відбирали документи і телефони, змушували працювати в полі по 13 годин. Звичайно, про оплату не було мови. Непокірних били”, – сказав глава Нацполіціі.

Він додав, що в результаті спецоперації, проведеної співробітниками Управління по боротьбі з торгівлею людьми поліції Києва разом з Департаментом по боротьбі з торгівлею людьми Нацполіціі під процесуальним керівництвом прокуратури Києва, поліцейські затримали зловмисників в той момент, коли вони садили в мікроавтобус нових жертв.
“Двох постраждалих доставили в лікарню Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд”, – зазначив с.Князе.
13 членів злочинного угруповання затримані в порядку ст.208 КПК України. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України. Слідчі дії тривають.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/pravoohoronci-zvilnyly-94-lyudyny-shcho-prymusovo-pracyuvaly-na-silhosppidpryyemstvi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати