Tempo950x100

Tempo300x100

Президент наголосив на необхідності відкриття ринку землі

Президент наголосив на необхідності відкриття ринку землі

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Здолбунова на Рівненщині, повідомляє Укрінформ.

“У чому є функція держави? Захистити селянина від того, щоб його не обдурили та задешево у нього не забрали. А зараз держава виконує цю функцію? Ні. Ми з вами знаємо ділків, що, незважаючи на мораторій, оббирають, обдурюють та забирають землю у селянина”, – наголосив глава держави.
Читайте також: Порошенко прогнозує у 2019-му найвище за вісім років економічне зростання

Водночас, за його словами, прийняттю закону щодо продажу землі має передувати впровадження низки заходів, що мають запобігти будь-яким зловживанням та спекуляціям. Йдеться, зокрема, про встановлення справедливої мінімальної ціни на землю, впровадженню високого реєстраційного збору, аби не було сенсу перепродавати землю, тощо.

Крім того, зазначив Президент, на цьому етапі було б доцільно заборонити іноземцям купувати землю та обмежити максимальний обсяг її продажу.

“Абсолютно безглуздою забороною ми знищуємо права фермера. Власники земельних паїв страждають, ради та громади страждають, наживаються на цій ситуації лише аферисти та спекулянти. … Країна готова до чесної розмови. Це є потужний локомотив, що витягує економіку України на більші висоти”, – наголосив Порошенко.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prezydent-naholosyv-na-neobhidnosti-vidkryttya-rynku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати