Tempo950x100

Tempo300x100

Президент підписав закон про криміналізацію контрабанди лісу

Президент підписав закон про криміналізацію контрабанди лісу

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

«Згідно із законом в декілька разів підвищено штрафи за незаконну рубку і знищення лісових культур та молодняка», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, штрафи за незаконну вирубку, перевезення та зберігання незаконно вирублених дерев збільшено з 85-170 гривень до 255-510 гривень, а для посадових осіб з щонайменше 119 гривень до 1275-2550 гривень.

У випадку повторного порушення протягом року штраф для громадян може скласти 1020 гривень для громадян та понад 10 тисяч гривень для посадових осіб.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів». За нього проголосували 234 народних депутати.

Зокрема, законом встановлюється, що переміщення через митний кордон поза митним контролем лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів, заборонених до вивезення за межі митної території України, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prezydent-pidpysav-zakon-pro-kryminalizaciyu-kontrabandy-lisu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати