Tempo950x100

Tempo300x100

Президент Польщі підписав наказ про будівництво паркану на кордоні з Україною для захисту від АЧС

Президент Польщі підписав наказ про будівництво паркану на кордоні з Україною для захисту від АЧС

Про це повідомили у канцелярії президента Республіки Польща, передає УНН.

Як зазначається, закон передбачає, серед іншого, відстріл диких кабанів і зведення огорожі проти диких кабанів на східному кордоні – з Україною і Білоруссю.

Повідомляється, що головна мета закону – підвищити ефективність боротьби з інфекційними хворобами тварин шляхом впровадження нових рішень в області захисту від інфекційних захворювань і боротьби з інфекційними захворюваннями серед диких тварин. Це дає можливість видавати нові накази, заборони і обмеження і вводити адміністративні санкції за їх недотримання.

Вказано, що зокрема, у польському законі про захист державного кордону вводиться норма, якою дозволяється будувати об’єкти для запобігання або боротьби з інфекційними захворюваннями тварин. На практиці можна побудувати бар’єр, який запобіжить міграції диких тварин і, таким чином, мінімізує ризик поширення хвороби в прикордонних районах.

Нагадаємо, про наміри побудувати паркан на кордоні з Україною через епідемію АЧС у Польщі заявили ще у серпні.

Коментуючи цю ситуацію, нардеп С.Тригубенко зазначив, що Європа втомилася спостерігати за неефективністю спроб Держпродспоживслужби побороти африканську чуму свиней.

“Виходить, що полякам безпечніше витратити 27 млн ​​доларів, щоб побудувати між нами паркан, ніж розраховувати на партнерство і взаємні зусилля в боротьбі з африканською чумою… Як на мене, то така заява міністерства сільського господарства Польщі – це просто “вердикт”, винесений нашим чиновникам за бездіяльність”, – зазначив він.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prezydent-polshchi-pidpysav-nakaz-pro-budivnyctvo-parkanu-na-kordoni-z-ukrayinoyu-dlya-zahystu-vid-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати