Tempo950x100

Tempo300x100

Президент просить ВР прийняти політичне рішення на користь земельної реформи

Президент просить ВР прийняти політичне рішення на користь земельної реформи

Про це пише Інтерфакс-Україна.

“Я не збираюся видавлювати з Верховної Ради земельну реформу. Але прошу прийняти, хоча б у розумі й серці, політичне рішення на її (земельної реформи – ред) користь”, – сказав він, виступаючи з посланням у Верховній Раді в четвер.

Глава держави підкреслив, що як громадський діяч при прийнятті рішень він має враховувати громадську думку.

У той же час, за його словами, парламенту необхідно прийняти закони, що дозволяють “зняти всі фобії, існуючі в суспільстві і серед народних депутатів”, а також передбачити всі необхідні захисні заходи і “назвати чітку дату старту реформи, навіть нехай це буде не сьогодні”.

Зокрема, глава держави вважає за необхідне законодавчо визначити мінімальну ціну на землю, визначити “прозору позицію в реєстрі”.

При цьому Петро Порошенко зазначив, що українці позбавлені свого конституційного права розпоряджатися землею.

“Мільйони людей володіють землею, але за них вирішили, що вони не здатні нею розпоряджатися і запровадили абсолютно неконституційний мораторій”, – сказав президент.

Він також навів приклад європейських країн, де дозволено продавати землю, але при цьому її не скупили іноземці, чого побоюються в Україні.

Президент підкреслив, що земельний ринок і приватизація є найбільш надійними способами залучення в Україну “гідного обсягу інвестиції”.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prezydent-prosyt-vr-pryjnyaty-politychne-rishennya-na-koryst-zemelnoyi-reformy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати