Tempo950x100

Tempo300x100

Президент схвалив зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству

Президент схвалив зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству

Глава держави Володимир Зеленський 13 січня, підписав законопроект №0858 “Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству”. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Закон спрямований на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин.

У документі прописано вдосконалення процедури держреєстрації земельних ділянок, прав на них, взаємодії Державного земельного кадастру та державного реєстру прав на нерухоме майно.

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, які унеможливлюють:

– неправомірне заволодіння землями, в тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами;

– захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, врожаю, інших матеріальних активів);

– зупинку діяльності сільгосппідприємств внаслідок необґрунтованого накладення арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їх виробничої діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).

Нагадаємо, парламент прийняв у другому читанні даний проект закону на початку грудня. За нього проголосували 235 парламентаріїв.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prezydent-shvalyv-zminy-do-zemelnoho-kodeksu-dlya-protydiyi-rejderstvu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати