Tempo950x100

Tempo300x100

Процес передачі земель тергромадам завершиться до грудня

Процес передачі земель тергромадам завершиться до грудня

Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції “Аграрна весна: поточні виклики та перспективи галузі”, передає Укрінформ.

“До грудня завершиться процес передачі земель по всіх 660 тергромадах”, – сказав урядовець.

На сьогоднішній день, за словами Мартинюка, вже передано трохи більше 20 тис. га землі 13 територіальним об’єднанням. Процес відбувається з невеликим відставанням від графіку через погодні умови.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 лютого розпочався процес передачі земель за межами населених пунктів у власність об’єднаним громадам.

Уряд надав розпорядження Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру з 1 лютого 2018 року провести інвентаризацію таких земель з подальшою передачею земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад відповідно до статті 117 Земельного кодексу України.

Також відтепер передача таких земельних ділянок в користування (виключно шляхом проведення аукціонів) або у власність буде здійснюватись тільки за погодженням з об’єднаними територіальними громадами та після прийняття ними рішення відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, йдеться про 760 тис. гектарів.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/proces-peredachi-zemel-terhromadam-zavershytsya-do-hrudnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати