Tempo950x100

Tempo300x100

Продати землю в Україні готові 5-8% її власників

Продати землю в Україні готові 5-8% її власників

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За результатами численних опитувань приблизно 5-8% власників землі готові її продати, а це 2 млн га”, – сказав він.

За його оцінками, при введенні ринку сільгоспземлі її загальний обсяг складе $15 млрд. При цьому, на думку експерта, власники земельних паїв додатково отримають близько $30 млрд як за рахунок продажу ділянок, так і за рахунок підвищення орендної плати за продану землю.

Д. Нізалов припустив, що відкриття земельного ринку призведе до перерозподілу доходів між власниками і користувачами землі на користь власників.

Він уточнив, що в даний час велика частина доходів від користування землею припадає на орендарів – близько 86%. Після впровадження ринку землі очікується, що ця цифра складе 62%.

Експерт уточнив, що в даний час в оренді знаходиться 16,5 млн га паїв. Середня орендна плата в Україні становить близько $50 за 1 га. Таким чином, доходи населення від оренди землі становлять $820 млн в рік.

Він також припустив, що відкриття ринку землі дозволить залучити додаткові кошти в агропромисловий сектор за рахунок інвестицій і банківського кредитування.

Як повідомлялося, в Україні налічується 42,7 млн га сільськогосподарських земель.

За оцінками експерта, в даний час в оренді знаходиться понад 19 млн га землі.

В даний час в країні діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, який продовжувався парламентом вісім разів.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prodaty-zemlyu-v-ukrayini-hotovi-5-8-yiyi-vlasnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати