Tempo950x100

Tempo300x100

Профілактика хвороб сільськогосподарських культур: застосування фунгіцидів

Профілактика хвороб сільськогосподарських культур: застосування фунгіцидів

ЗЗР  є не лише важливою складовою урожайності, але й суттєвою часткою (до 30%) собівартості аграрного виробництва.

Світова практика і досвід аграріїв вказують, що основною складовою високого і якісного врожаю сільськогосподарських культур є застосування сучасних засобів захисту рослин. Адже за даними вітчизняних та зарубіжних науково-дослідних установ, лише за останнє десятиліття втрати врожайності польових культур від різних хвороб у світі становили від 30% до 45%. Це зумовлено глобальними змінами клімату та порушенням рекомендацій в технології захисту посівів. Внаслідок цього відбувається адаптація патогенів до несприятливих умов середовища, і навіть з’являються нові раси збудників хвороб.

Результати досліджень підтверджують, що застосування фунгіцидів до масового поширення інфекції, тобто профілактично, є ефективнішим, аніж після прояву симптомів.

«Для профілактичних обробок зернових колосових культур (озимих, ярих), соняшника, буряків цукрових та зернобобових культур використовують фунгіцид Дезарал, КС (карбендазим, 500 г/л) у нормі 0,5 л/га, який частково проявляє викорінюючий ефект. Токсичність препарату обумовлена здатністю зв’язуватись з макромолекулами тубуліну – білка, який полімеризується в мікротрубочки, внаслідок чого ріст міцелію гриба зупиняється, і він гине», – зазначає Олександр Мигловець, керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР  корпорації UKRAVIT – найбільшого українського виробника ЗЗР та мікродобрив.

За його словами, важливим фактором є повна сумісність препарату з іншими фунгіцидами (Унікаль, Топ Ефект) та мікродобривами і стимуляторами й регуляторами росту.

«У періоди виходу в трубку та прапорцевого листка для ефективного контролю піренофорозу, борошнистої роси, септоріозу, іржі та інших хвороб колосових зернових (озимих та ярих) рекомендується застосовувати двокомпонентний фунгіцид Ті Рекс, КЕ (пропіконазол, 150 г/л + триадимефон, 150 г/л) у нормі 0,5 л/га. За рахунок поєднання двох діючих речовин з різними фізико-хімічними властивостями забезпечується одночасно швидкий стоп-ефект та пролонгований контроль збудників небезпечних хвороб. А у посівах ячменю (озимого, ярого) препарат на високому біологічному рівні захищає від плямистостей листя (сітчастої, темно-бурої, смугастої).

Окрім ефективного захисту зернових колосових культур, препарат застосовують у посівах буряків цукрових від церкоспорозу, рамуляріозу, борошнистої роси та іржі з нормою витрати 0,5 л/га, а також у насадженнях винограду проти оїдіуму за норми 0,3-0,5 л/га», – розповідає Олександр Мигловець.

«Компанія UKRAVIT пропонує аграріям якісну продукцію для захисту своїх посівів за українськими цінами. Для цього у нас є ціла лінійка високоефективних препаратів. При цьому при придбанні препаратів UKRAVIT аграрії отримують повну безкоштовну консультаційну допомогу від фахівців Компанії щодо використання препаратів на посівах тих чи інших сільгоспкультур. Ми зацікавлені в тому, щоб наша продукція використовувалася грамотно, приносячи максимальний економічний ефект аграрію, захищаючи та збільшуючи його урожай», – підкреслив Олександр Мигловець.

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/profilaktyka-hvorob-silskohospodarskyh-kultur-zastosuvannya-funhicydiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати