Прогноз передноворічних змін цін на деякі продукти

Прогноз передноворічних змін цін на деякі продукти

Тому закупівля продуктів для святкових страв теж є частиною своєрідного щорічного ритуалу.

Ринок не може не реагувати на сплеск попиту перед святами. Його реакція найчастіше полягає в подорожчанні тих чи інших популярних продуктів, але бувають і нюанси, зазначають аналітики компанії Pro-Consulting.

Так, інгредієнти для вінегрету і інших традиційних страв – картопля і морква зазвичай не дорожчають. А ось тим, хто хоче бачити на столі салат зі свіжих огірків і помідорів, доведеться купувати їх приблизно на 10% дорожче. Ще більше може зрости вартість болгарського перцю і баклажанів. Діапазон підняття цін на них знаходиться в межах від 50% до 100%. Приблизно третина додадуть до своєї вартості і святкові печериці.

Всі ми пам’ятаємо слова Іполита з «Іронії долі …»: «Яка гидота ця ваша заливна риба». Можливо, вони внесли свою лепту в те, що риба не користується особливим попитом перед Новим роком. Тому подорожчання її в останній тиждень року і не прогнозується, за винятком делікатесних видів риби та ікри.

М’ясо і так перебуває в перманентному процесі росту цін, і якихось аномальних передсвяткових сплесків тут не передбачається. Хіба що, якщо вам захочеться запекти на Різдво домашню качку, то вона цілком може обійтися за подвійну ціну.

Не буде дорожчати і найпопулярніший на новорічному столі продукт – алкоголь. Навпаки, висока конкуренція на цьому ринку змушує виробників просувати свій товар за допомогою всіляких передсвяткових акцій і знижок.

Ну і яке ж свято без фруктів і цукерок. Мандарини, звичайно, спочатку підскочать в ціні, але з плином часу і наближенням терміну придатності їх вартість буде знижуватися. Батькам не варто хвилюватися, що солодощі для їх малюків сильно подорожчають. Цукерки для подарунків були зроблені ще в листопаді, і в передсвятковий період на перше місце виходить завдання їх реалізації.

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prohnoz-perednovorichnyh-zmin-cin-na-deyaki-produkty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    БІЛЬШЕ НОВИН