Tempo950x100

Tempo300x100

Прогноз передноворічних змін цін на деякі продукти

Прогноз передноворічних змін цін на деякі продукти

Тому закупівля продуктів для святкових страв теж є частиною своєрідного щорічного ритуалу.

Ринок не може не реагувати на сплеск попиту перед святами. Його реакція найчастіше полягає в подорожчанні тих чи інших популярних продуктів, але бувають і нюанси, зазначають аналітики компанії Pro-Consulting.

Так, інгредієнти для вінегрету і інших традиційних страв – картопля і морква зазвичай не дорожчають. А ось тим, хто хоче бачити на столі салат зі свіжих огірків і помідорів, доведеться купувати їх приблизно на 10% дорожче. Ще більше може зрости вартість болгарського перцю і баклажанів. Діапазон підняття цін на них знаходиться в межах від 50% до 100%. Приблизно третина додадуть до своєї вартості і святкові печериці.

Всі ми пам’ятаємо слова Іполита з «Іронії долі …»: «Яка гидота ця ваша заливна риба». Можливо, вони внесли свою лепту в те, що риба не користується особливим попитом перед Новим роком. Тому подорожчання її в останній тиждень року і не прогнозується, за винятком делікатесних видів риби та ікри.

М’ясо і так перебуває в перманентному процесі росту цін, і якихось аномальних передсвяткових сплесків тут не передбачається. Хіба що, якщо вам захочеться запекти на Різдво домашню качку, то вона цілком може обійтися за подвійну ціну.

Не буде дорожчати і найпопулярніший на новорічному столі продукт – алкоголь. Навпаки, висока конкуренція на цьому ринку змушує виробників просувати свій товар за допомогою всіляких передсвяткових акцій і знижок.

Ну і яке ж свято без фруктів і цукерок. Мандарини, звичайно, спочатку підскочать в ціні, але з плином часу і наближенням терміну придатності їх вартість буде знижуватися. Батькам не варто хвилюватися, що солодощі для їх малюків сильно подорожчають. Цукерки для подарунків були зроблені ще в листопаді, і в передсвятковий період на перше місце виходить завдання їх реалізації.

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prohnoz-perednovorichnyh-zmin-cin-na-deyaki-produkty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати