Tempo950x100

Tempo300x100

Програми підтримки агросектору ефективні лише в форматі проектів розвитку

Програми підтримки агросектору ефективні лише в форматі проектів розвитку

Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк в інтерв’ю одному із інтернет-видань. 

«Загальна сума держпідтримки буде розподілена за пропорціями 4–1-1-0,3 на тваринництво — компенсацію вартості сільгосптехніки — підтримку фермерства —садівництво», – прокоментував Максим Мартинюк, зауваживши, що Мінагрополітики має намір скрупульозно моніторити ефективність програм та готове вдаватись до їх оперативної корекції в разі їх недостатньої ефективності. 

За програмою підтримки садівництва та виноградарства (300 млн гривень) очікується наприкінці року вийти на показник понад 3 тис га нових садів та виноградників. 

1 млрд грн на компенсацію 25% вартості сільгосптехніки – це можливість 20% зростання українського сільгоспмашинобудування та модернізації фермерських господарств. 

Один із прогнозованих результатів від програми розвитку фермерства (майже 1 млрд грн) – збільшення кількості фермерських господарств і їх об’єднання в кооперативи шляхом співфінансування бізнес-проектів (до 70% вартості обладнання). 

Серед ефектів від програми підтримки тваринництва – збільшення поголів’я ВРХ, покращення генетики та підвищення продуктивності, збільшення пропозицій м’яса на внутрішньому ринку, зростання обсягів виробництва молока. 

Особливості цьогорічних програм – максимальне спрощення, дебюрократизація процедур та мінімізація участі чиновників у процесі розподілу завдяки залученню до нього фінансових установ. «Важливий елемент реалізації більшості програм держпідтримки – тісне партнерство з банками, які виступають своєрідними аудиторами одержувача», – резюмував Максим Мартинюк. 

Довідка:
7 лютого Кабінет Міністрів України схвалив програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік. Загальна сума підтримки складе 6,3 млрд гривень проти 5,5 млрд грн в минулому році.

 

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prohramy-pidtrymky-ahrosektoru-efektyvni-lyshe-v-formati-proektiv-rozvytku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати