Tempo950x100

Tempo300x100

Прибуткові бізнес-ідеї в аграрному секторі: варто пошукати в нішах

Прибуткові бізнес-ідеї в аграрному секторі: варто пошукати в нішах

Більший економічний ефект дасть побудова вертикально інтегрованої компанії, де будуть об’єднані вирощування сировини і його переробка, пише pro-consulting.ua.

Сировиною можуть бути не тільки досить традиційні для України культури, а й поки досить екзотичні. Можна звернути увагу на амарант. Виявилося, що амарантова олія дуже корисна для організму і містить, зокрема, речовину сквален, яку раніше можна було отримати тільки з печінки акули. Світовий ринок цієї олії зростає в середньому на 12% в рік, і її обсяг уже досяг півмільярда доларів. За прогнозами, в 2020 році загальна площа під амарантом в Україні складе 20 тис. га, що не так вже й багато в масштабах країни, але якщо врахувати, що три роки тому ця культура вирощувалася всього на 250 га, то стає зрозуміло, що в нашій країні відбувається справжній амарантовий бум, і самі спритні інвестори вже знімають вершки з перспективного ринку.

Разом з тим, високоприбуткові ніші можна відшукати не тільки в малопоширених в Україні культурах, адже існують ще й субніші. Наприклад, вітчизняних фермерів анітрохи не здивуєш соняшником. Наша країна – світовий лідер з випуску соняшникової олії. Однак такий різновид, як високоолеїновий соняшник займає всього 3% від загальної площі посівів. Олія цього соняшнику за складом близька до оливкової, але набагато дешевше останньої, і попит на неї в Євросоюзі значно випереджає пропозицію.

Те ж саме стосується і іншого різновиду соняшнику – кондитерського. З нього не роблять олію, але, як випливає з назви, багаті білком і амінокислотами насіння придатні для виробництва спортивного харчування, халви, козинаків та інших кондитерських виробів. Зацікавлених у купівлі зерна кондитерського соняшнику можна легко знайти як в Європі, так і в Азії.

Загалом, якщо хтось думає, що в Україні щільно зайняті вже всі сільськогосподарські ніші, той сильно помиляється. З плином часу відкриваються нові можливості для заробітку.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prybutkovi-biznes-ideyi-v-ahrarnomu-sektori-varto-poshukaty-v-nishah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати