Прибуткові бізнес-ідеї в аграрному секторі: варто пошукати в нішах

Прибуткові бізнес-ідеї в аграрному секторі: варто пошукати в нішах

Більший економічний ефект дасть побудова вертикально інтегрованої компанії, де будуть об’єднані вирощування сировини і його переробка, пише pro-consulting.ua.

Сировиною можуть бути не тільки досить традиційні для України культури, а й поки досить екзотичні. Можна звернути увагу на амарант. Виявилося, що амарантова олія дуже корисна для організму і містить, зокрема, речовину сквален, яку раніше можна було отримати тільки з печінки акули. Світовий ринок цієї олії зростає в середньому на 12% в рік, і її обсяг уже досяг півмільярда доларів. За прогнозами, в 2020 році загальна площа під амарантом в Україні складе 20 тис. га, що не так вже й багато в масштабах країни, але якщо врахувати, що три роки тому ця культура вирощувалася всього на 250 га, то стає зрозуміло, що в нашій країні відбувається справжній амарантовий бум, і самі спритні інвестори вже знімають вершки з перспективного ринку.

Разом з тим, високоприбуткові ніші можна відшукати не тільки в малопоширених в Україні культурах, адже існують ще й субніші. Наприклад, вітчизняних фермерів анітрохи не здивуєш соняшником. Наша країна – світовий лідер з випуску соняшникової олії. Однак такий різновид, як високоолеїновий соняшник займає всього 3% від загальної площі посівів. Олія цього соняшнику за складом близька до оливкової, але набагато дешевше останньої, і попит на неї в Євросоюзі значно випереджає пропозицію.

Те ж саме стосується і іншого різновиду соняшнику – кондитерського. З нього не роблять олію, але, як випливає з назви, багаті білком і амінокислотами насіння придатні для виробництва спортивного харчування, халви, козинаків та інших кондитерських виробів. Зацікавлених у купівлі зерна кондитерського соняшнику можна легко знайти як в Європі, так і в Азії.

Загалом, якщо хтось думає, що в Україні щільно зайняті вже всі сільськогосподарські ніші, той сильно помиляється. З плином часу відкриваються нові можливості для заробітку.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prybutkovi-biznes-ideyi-v-ahrarnomu-sektori-varto-poshukaty-v-nishah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    БІЛЬШЕ НОВИН