Tempo950x100

Tempo300x100

Прибутковість виробництва молока продовжує знижуватися

Прибутковість виробництва молока продовжує знижуватися

При цьому, вперше в поточному році рівень індексу за місяць був нижчим, ніж середній показник за останні п’ять років (на 5%).

Про це повідомляє Андрій Ярмак на своїй сторінці у facebook, пише milkua.info.

«Не зважаючи на те, що ціни на молоко знизилися лише на 1,8% впродовж трьох місяців поточного року, прибутковість виробництва молока впала відразу на цілих 20,4% порівняно з груднем 2017 року. А це — дуже відчутно, особливо якщо врахувати, що потенціал зниження цін на молоко також є досить суттєвим», — пише економіст ФАО.

Основною причиною падіння прибутковості виробництва молока було стрімке підвищення цін на концентровані корми. Тільки соняшниковий шріт подорожчав в півтора рази протягом першого кварталу 2018 року! Кукурудза фуражна та шрот соєвий подорожчали більше ніж на 12%, а фуражна пшениця — на 4%.

Якщо ж порівнювати середню прибутковість виробництва молока за перший квартал 2018 року з відповідним періодом попереднього року, то вона була на 4,8% нижчою. Крім того, фермери заробили на 4,3% менше, ніж в середньому за перший квартал за останні п’ять років.

«В квітні, як правило, ціни на молоко в Україні починають сезонне зниження, тому, переважно, УМІ також знижується. Враховуючи ситуацію на світовому ринку та на ринку кормів, цілком імовірно, що негативна тенденція на ринку молока збережеться. Ох як нам потрібно активніше розвивати експорт!», — розмірковує пан Андрій.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/prybutkovist-vyrobnyctva-moloka-prodovzhuye-znyzhuvatysya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати