Tempo950x100

Tempo300x100

Птахівники закликають припинити антиукраїнську кампанію

Птахівники закликають припинити антиукраїнську кампанію

Про це повідомляє прес-служба організації.
 
“Асоціація «Союз птахівників України» прагне внести правки до протоколу, що містить неточності та непорозуміння щодо продукції українського птахівництва, після його розсилки членам Європейського Парламенту та іншим зацікавленим сторонам.

Цей протокол розглядається як спроба підірвати переговори між Європейським Союзом та Урядом України щодо квот на продукцію птахівництва, які є частиною торговельної угоди між двома сторонами”, – йдеться у повідомленні.

Асоціація «Союз птахівників України» висловлює співчуття щодо антиукраїнського порядку денного дебатів, сформованого напередодні виборів в Європейському Союзі, що мають відбутися наприкінці цього місяця.

Асоціація хоче скористатися цією можливістю, щоб внести ясність до наступних положень:
 
–       українські виробники продукції птахівництва ніколи не порушували Угоду про Асоціацію;
–       Україна завжди діяла у повній відповідності до законодавства ЄС;
–       українська продукція, що експортується до ЄС, як і вся інша продукція, що експортується до Європи, повністю відповідає всім вимогам законодавства ЄС щодо безпеки харчових продуктів і добробуту тварин, і класифікована належним чином;
–       Угода є стратегічним партнерством для обох сторін, що несе користь як ЄС, так і Україні, а також гарантує усім виробникам впевненість щодо обсягів торгівлі продукцією птахівництва в ЄС.

«Торговельна угода між Європейським Союзом та Україною створює рівні умови для усіх виробників і гарантує підтримку справедливої та здорової конкуренції. Це добре для споживачів. На жаль, ми спостерігаємо зростання антиукраїнської риторики напередодні виборів до Європарламенту, які відбудуться наприкінці цього місяця. Нам дуже прикро, що фейки, дезінформація та навмисні неточності наразі вільно застосовуються в дебатах щодо європейської птахівничої галузі.

Ми звернулися до авторів цього брифінгу з метою виправлення неточностей у протоколі, розповсюдженого в ЄС та серед зацікавлених сторін. Якщо вони цього не зроблять, це буде свідчити про застосування тактики неприкритої дезінформації з метою впливу на результати виборів.
 
Якщо ми збираємося постачати споживачам якісні продукти птахівництва за доступними цінами, захищати плюралізм в галузі і задовольняти зростаючий попит, нам потрібні дебати, основою яких будуть конкретні свідчення та факти», – заявив Сергій Карпенко, виконавчий директор Асоціація «Союз птахівників України».
 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ptahivnyky-zaklykayut-prypynyty-antyukrayinsku-kampaniyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати