Tempo950x100

Tempo300x100

Рада продовжить мораторій на продаж землі у четвер

Рада продовжить мораторій на продаж землі у четвер

Народні депутати зможуть розглянути блок питань щодо продовження мораторію на продаж земель у четвер, 20 грудня. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає РБК-Україна.

Спікер ВР зазначив, що питання мораторію парламентарі мають включити у порядок денний у вівторок, 18 грудня.
“Пропонується у вівторок включити у порядок денний сесії усі питання, які стосуються питання мораторію щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення. Для того, щоб ми у вівторок могли включити, у середу розглянути на комітеті, а в четвер – усі питання, які стосуються мораторію на землю, розглянути одним блоком”, – повідомив Парубій.

Нагадаємо, на початку грудня у Раду внесли п’ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі. Відзначимо, що одним із законопроектів №9355-3 пропонується продовжити мораторій до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму з купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

На початку листопада 2018 року Конституційний суд України відмовився розглядати конституційне подання групи народних депутатів про скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Додамо також, що Порошенко у ході щорічного звернення до українського парламенту підкреслював, що зараз немає шансів на зняття мораторію з продажу землі та запуск відповідного ринку. При цьому глава держави нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на вільний ринковий оборот землі порушенням прав українців.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rada-prodovzhyt-moratorij-na-prodazh-zemli-u-chetver
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати