Tempo950x100

Tempo300x100

Ранні кавуни можуть з’явитися на ринках вже на початку червня

Ранні кавуни можуть з’явитися на ринках вже на початку червня

Прогнозами стосовно перших врожаїв поділився директор Південної дослідної станції баштанництва НААН України Володимир Лимар, повідомляє SuperAgronom.com.

«П’ять років тому ми досліджували технологію вирощування кавунів і динь в теплицях. Тоді перший урожай вдавалося отримати на початку червня. Але в зв’язку з глобальним потеплінням терміни дозрівання баштанних «зрушили» на два тижні. І тепер кавуни ранніх сортів, що ростуть під плівкою, можуть з’явитися на ринках вже 10-11 червня. А польовий кавун піде на продаж в першій декаді серпня, а не в середині цього місяця», — прогнозує Володимир Лимар.

Щодо закупівельної та роздрібної цін на майбутній урожай баштанних культур ні сільськогосподарські виробники, ні комерсанти нічого точно сказати не можуть. Ціноутворення залежатиме від урожаю кавунів і динь та рівня попиту на них.

Разом з цим, у херсонських супермаркетах уже з’явилися перші кавуни, але за ціною 100 грн/кг. Покупці підозрюють, що така ціна зумовлена ​​необхідністю доставки кавунів з віддалених південних країн, де вони дозрівають швидше. Однак фахівці кажуть, що кавуни можуть бути й вітчизняними — з теплиці.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ranni-kavuny-mozhut-zyavytysya-na-rynkah-vzhe-na-pochatku-chervnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати