Ранній початок польових робіт прогнозує гарні перспективи

Ранній початок польових робіт прогнозує гарні перспективи

Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій.

«Завдяки сприятливим погодним умовам, ми отримали можливість цього року розпочати аграрний сезон з перших днів березня. Зазначу, що ранні польові роботи, раннє відновлення вегетації, дають нам гарні очікування та перспективи на нинішній аграрний рік», – зазначив Володимир Топчій.

Переваги  ранньої посівної підтвердила і начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, яка зауважила, що польові роботи під час справжньої метеорологічної весни є гарним знаком для майбутніх урожаїв. За її прогнозами, погода у березні хоч і буде нестійкою, але сприятливою – опади будуть чергуватися із сонячними періодами.

В Україні продовжується підживлення озимих культур. Так, на сьогодні підживлення здійснено на площі близько 4 млн га (53-54% від посіяного). Водночас, в деяких областях озимі культури ще знаходяться під снігом, тому підживлення там буде виконано пізніше.

«Площа посівів озимих культур у 7,6 млн га – це одна з найбільших за останні роки, з яких 6,5 млн га складає озима пшениця. Завдяки сприятливій погоді, перезимівля посівів завершується добре, і у міністерстві відсутня інформація щодо будь-яких втрат», – додав заступник Міністра.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rannij-pochatok-polovyh-robit-prohnozuye-harni-perspektyvy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати