Tempo950x100

Tempo300x100

Рання капуста в Україні за рік подорожчала в 10 разів

Рання капуста в Україні за рік подорожчала в 10 разів

Традиційно, саме друга половина травня-початок червня – це період найбільшого падіння ціни на ринку капусти. Принаймні за останні 5 років протягом,  першого тижня літа ціни на капусту в Україні знижувались  мінімум на  20%, а в деякі роки капуста за цей період взагалі дешевшала в 1,5-2 рази. Але в цьому році, на початку червня, рання капуста подорожчала на 40-50%.

Більш того, поточний рівень цін  значно відрізняється від минулорічних показників, сьогодні  рання капуста  коштує майже в 10 разів дорожче ніж рік тому.  Нагадаємо, рік тому продавці на оптових ринках намагались  продавати капусту по 0,7-1,2 грн/кг (0,02-0,04 EUR/кг) і, навіть, за таких низьких цін, збут відбувався дуже повільно. Сьогодні на оптових майданчиках України капусту пропонують по 9-12 грн/кг (0,32-0,42 EUR/кг) і продавці в цілому продажами задоволені.

На думку фахівців «Інфо-Шувар», високі ціни цього року мають прямий зв’язок з минулорічним  «ціновим провалом».  Багато хто з фермерів залишився дуже розчарованим фінансовими результатами, тому вирішили в 2017 році скоротити площі під ранньою капустою на користь перцю, кабачків, пекінської  та цвітної капусти, а також броколі.  Крім того, деякі господарства повідомили про втрати врожаю  ранньої ґрунтової капусти через кілька хвиль похолодання у першій половині травня.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rannya-kapusta-v-ukrayini-za-rik-podorozhchala-v-10-raziv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати