Tempo950x100

Tempo300x100

Равликова ферма: успішний агробізнес з високою рентабельністю

Равликова ферма: успішний агробізнес з високою рентабельністю

Вирощувати равлика навіть простіше, ніж вирощувати птицю, кролика або барана: равлики не вибагливі в харчуванні, вимагають менше уваги, часу, місця і витрат.

Равликова ферма в Україні – швидкий прибуток.  Від ікри до дорослого товарного равлика – всього пів року, повідомляє Національний промисловий портал.

Попит на равликів в Західній Європі та Азії вже давно випереджає пропозицію і, за оцінками експертів, не буде задоволений в найближчі 10 років.

На даний момент у світі продається 420-450 тис. тонн цих молюсків на € 10 млрд. Попит на равлика постійно зростає. Тільки французькі та італійські ринки самостійно складають €300 млн. Франція імпортує понад 80% своїх потреб, Італія імпортує 60% потреб, експортний потенціал равликів близько € 200 млн. Ціновий ринок також збільшується на рівні 4,5% річних.

Тільки мала частина, світового обороту харчових равлики, всього 15-20%, вирощуються на спеціальних фермах, а решта збираються в природних умовах, проте в більшості країн світу і Європі збір равлики в дикій природі заборонений, це завдає шкоди природі та екології.

Лідером серед покупців равлики є Китай з часткою понад 40% від світового імпорту. За ним слідують європейські країни, що славляться своєю екзотичною кухнею – Франція, Італія, а також Греція, Бельгія, Румунія і Польща.
Україна також знаходиться в світовому равликовому тренді. Вітчизняні підприємці вже включилися в процес постачання гурманів цим делікатесом. Експорт равликів з нашої країни виріс за 4 роки більш ніж на два порядки, з 3 тонн у 2013 році до 360 тонн у 2017 році.

Крім наявності постійно зростаючого попиту на світовому ринку, вирощування равлики має ряд переваг перед іншими видами тваринництва.

Сьогодні в Україні равликами займаються 10 компаній, у 2018 – відкриються нові равликові ферми.

“М’ясо равлика – справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою і вишуканим тонким смаком”, – розповідає польський професор, голова «Асоціації Равлик України» Тім Шапед.

М’ясо равлика складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка (що містить незамінну і дуже цінну амінокислоту – холін), води та жирів. У хімічному складі велику кількість вітамінів і мінеральних елементів: фосфор, магній, калій, мідь, кальцій; тіамін, піридоксин, рибофлавін, кобаломін, фолієва кислота – це практично всі вітаміни групи B, а також вітамін К, вітамін РР, вітамін Е і ретинол, за змістом якого равлики є рекордсменами.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ravlykova-ferma-uspishnyj-ahrobiznes-z-vysokoyu-rentabelnistyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати