Tempo950x100

Tempo300x100

Равликовий бізнес окупиться за 2 роки

Равликовий бізнес окупиться за 2 роки

Про це пише kurkul.com.

За словами Романа Репка, тим, хто має кілька соток землі починати набагато простіше будуть менші витрати на старті. Чоловіки починали равликовий бізнес у гаражі в центрі Тернополя.

«Потім біля приватного будинку поставили три маленькі теплиці, в яких вирощували молюсків. За два роки розкрутилися, заснували товариство «Elite Snaile» — «Елітні равлики» й уже маємо теплиці на 400 кв м у селі Новики Збаразького району. А починали з 25 кг молюсків. Як розводити равликів на фермі закритого типу, у нас мало хто знає. Насправді, це досить простий бізнес, якщо добре вивчити всі його нюанси», — пригадує Роман Репко.

Підприємці розробили інтенсивний метод вирощування равликів. Синтезували досвід із різних країн, і на фермі тернополян равлики тепер розмножуються двічі на рік. За підрахунками Романа Репка, за два роки витрати на облаштування теплиці, інкубатора, за умови власної землі, окупляться повністю.

«Кілограм маточного стада для розмноження вартує  €10-12 в Україні та €17 в Польщі. На початок треба купити 20-40 кг розплідника. Це дозволить поспостерігати за равликами, погодувати, вивчити їх і зрозуміти, чи вистачить сил і часу на такий бізнес, на наших курсах усе детально пояснюємо, допомагаємо зробити підрахунки, розпочати справу», — пояснює Роман Репко.

За словами підприємця, в країнах Європи зараз існує великий попит на равликів, а от сировини бракує. Кілограм живого приспаного равлика коштує до чотирьох доларів.

Перегляди: 13
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ravlykovyj-biznes-okupytsya-za-2-roky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати