Tempo950x100

Tempo300x100

Рейдерство в АПК процвітає з вини Міністерства юстиції

Рейдерство в АПК процвітає з вини Міністерства юстиції

Замість того, аби викорінити це ганебне явище, Мін’юст фактично сприяє його розквіту. Про це УНН заявив юрист Ростислав Кравець.

За його словами, корінь проблеми лежить у зловживанні реєстраторами Міністерства юстиції своїми повноваженнями.

“Під поняттям „рейдерство“ ми розуміємо певні кримінальні злочини, пов’язані із підробкою документів, із шахрайством та відвертими крадіжками. Якщо ми говоримо про АПК, то це, наприклад, збір чужого врожаю. Ланцюжок рейдерського захоплення починається з того, що реєстратор Міністерства юстицій змінює право власності на майно з реального власника на іншого. А так званий новий власник підприємства переписує його на підставну особу”, — розповів Кравець.

Мін’юст має усі важелі впливу, аби покінчити із рейдерством українських земель, вважає юрист. Натомість, відомство займається “окозамилюванням”, розповідаючи про ефективність дії антирейдерських аграрних штабів, додав Кравець.

“Саме через відсутність належного контролю за державними реєстраторами з боку Мін’юсту, в Україні і відбуваються рейдерські захоплення земель. Тобто, Мін’юст сам сприяє цьому ганебному явищу. А щоб якось виправдати свою бездіяльність, чиновники Міністерства не перестають популяризувати тему ефективної боротьби із явищем через дію антирейдерських аграрних штабів”, — сказав юрист.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rejderstvo-v-apk-procvitaye-z-vyny-ministerstva-yustyciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати