Tempo950x100

Tempo300x100

Рейтинг овочевих культур за темпами приросту валового збору

Рейтинг овочевих культур за темпами приросту валового збору

Про це розповів Андрій Мокряков, провідний аналітик компанії Pro-Consulting, пише Agravery.com.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні виділяється 12 ключових овочевих культур. Це картопля, огірки, помідори, капуста, буряк, морква, цибуля, часник, перець, кабачки, баклажани і гарбуз.

Найбільший приріст показали кабачки, морква і часник. Скорочення спостерігалося в сегменті огірків, помідорів і капусти

«З іншого боку — позитивну динаміку показують сегменти тепличних огірків і помідорів. Кожен з них з 2010 року зріс більш, ніж в два рази, і продовжує рости, оскільки теплиці забезпечують більш одного врожаю в рік, згладжують вплив погодних умов і розтягують сезон для овочівників», — наголосив Мокряков.

Експерт зауважив на ще один сегмент, який показував постійне зростання, — це органічні овочі. Їх вирощування для дрібних фермерів не є значно дорожчим, ніж вирощування звичайних овочів, проте вартість набагато вище.

«Цей тренд продиктований збільшенням попиту на здорове харчування і простежується як в Україні, так і за кордоном. Підприємствам з ліцензією “Органік” набагато простіше налагодити експорт своєї продукції», — наголосив Андрій Мокряков.

На сьогодні за даними профільних асоціацій ємність ринку органічних овочів щорічно зростає на 10-15 відсотків, і станом на 2017 рік становила близько €40 мільйонів.

«Серед галузей, які показали зростання, важливо відзначити значний приріст в сегменті гарбуза. Якраз-таки на нього більше за інших вплинув експортний попит. І мова йде не тільки про гарбузі як плоді, але також і про насіння гарбуза і олію», — підсумував експерт.

[[{“fid”:”341306″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rejtynh-ovochevyh-kultur-za-tempamy-pryrostu-valovoho-zboru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати