Tempo950x100

Tempo300x100

Рейтинг продуктивності сільськогосподарських угідь в різних регіонах країни

Рейтинг продуктивності сільськогосподарських угідь в різних регіонах країни

Мінрегіонбуд оприлюднив дані про продуктивність сільськогосподарських угідь в різних регіонах країни. Цей показник залежить як від врожайності культур, так і від того, що вирощують місцеві фермери, пише etcetera.media.

У грошовому вираженні самими «врожайними» виявилися угіддя Івано-Франківської області. В середньому 100 гектарів землі виробляють тут продукції на 1,2 млн гривень. Близьки показники мають поля Вінницької, Чернівецької, Черкаської, Львівської та Київської областей.

Найменш продуктивними виявилися угіддя Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. В середньому тут виробляється продукції на 450-525 тис. гривень.

Південні регіони більше страждають від літніх посух. В останні роки врожайність зернових тут в 1,5 рази нижче, ніж в Західній Україні і Поділлі.

Крім того, дається взнаки відсутність лісів, яка призводить до вивітрювання грунту. За оцінками експертів, з цієї причини, а також через неправильну агротехніку, українські чорноземи можуть зникнути в найближчі 75 років.

Нагадаємо, що за прогнозами ООН, через глобальне потепління Україна може втратити до 20% свого аграрного потенціалу. При цьому найбільший збиток понесуть саме південні регіони країни.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rejtynh-produktyvnosti-silskohospodarskyh-uhid-v-riznyh-rehionah-krayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати