Tempo950x100

Tempo300x100

Рентабельність хробакової ферми сягає 700%

Рентабельність хробакової ферми сягає 700%

Про це свідчать розрахунки, проведені ресурсом homebiznes, пише agroday.com.ua.

Зазначається, що для старту такого бізнесу буде достатньо старого корівника та 5-10 тис. грн стартового капіталу.

Для розведення знадобляться безпосередньо черв’яки та ємності. Ним можуть послужити дерев’яні ящики, пластикові контейнери, старі холодильники, картонні коробки. Найдорожчий варіант та найзручніший — вермикомпостери.

Окреме питання — це вибір, що розводити. Для створення вермиферми підійде не кожен хробак, а тільки два види — каліфорнійський і «старатель». Останній, на переконання більшості учасників ринку, більш підходить для комерційного використання. Адже одна особина «старателя», як запевняють біологи, здатна виробляти щорічно 1,5 тис. собі подібних. Тут американський родич трохи поступається йому, розмножуючись до 400-500 особин на рік.

Відкрити ферму з розведення хробаків можна у будь-який час року. Найкращий період – кінець літа і початок осені. Стартувати раннім літом доцільно у разі відсутності теплого приміщення.

Наявність власної «черв’ячної» ферми допоможе зекономити на добривах, а також отримувати додатковий прибуток від продажу черв’яка та біогумусу.

Наприклад, тонну сепарованого біогумусу можна продати за 2-3 тис. грн, неочищеного — 1-1,5 тис. А ціна на хробаків коливається від 50 до 750 гривень за півтори тисячі особин.

За окремими оцінками, дохід «черв’ячної» ферми може складати понад 1 млн грн на рік.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rentabelnist-hrobakovoyi-fermy-syahaye-700
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати