Tempo950x100

Tempo300x100

Рентабельність льону може сягати 100% навіть у посушливий рік

Рентабельність льону може сягати 100% навіть у посушливий рік

Про це повідомив директор ПСП «Альфа-Агро», член Ради директорів Громадської спілки «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України» Ігор Брагінець, пише «АгроМаркет».

«На жаль, в Україні ця культура ще не має такої потужної селекції, як, наприклад, соняшник чи кукурудза, і потенціал сортів є досить низьким: у наших умовах максимальна врожайність становить 32 ц/га, тоді як соняшник може давати понад 50 ц/га», — зазначив Брагінець.

Він додав, що навіть за врожайності 15 ц/га, яку очікують на півдні України в умовах цього посушливого року, рентабельність льону може сягати 100%, а, скажімо, ячмінь, що за таких самих погодних умов дає 25 ц/га, вже є збитковим.

«Тобто завдяки своїй високій посухостійкості, льон має рентабельність навіть у посушливий рік, що вигідно вирізняє його серед інших ярих культур», — наголосив експерт.

Прибутковий колись технічний льон (довгунець) через низку чинників перестав цікавити українських аграріїв як джерело доходу, а отже, майже повністю зник із карти посівів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rentabelnist-lonu-mozhe-syahaty-100-navit-u-posushlyvyj-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати