Tempo950x100

Tempo300x100

Реструктуризація боргів Агроінвестгруп і допомога слідству: з чим повернувся Віталій Кучеренко

Реструктуризація боргів Агроінвестгруп і допомога слідству: з чим повернувся Віталій Кучеренко

Співвласник «Агроінвестгруп», яка оголосила про банкрутство в січні 2019 року, Віталій Кучеренко звернувся до партнерів та клієнтів компанії з вибаченнями та заявив про свою непричетність до «смерті» підприємства. Менеджер збирається плідно співпрацювати зі слідством, надавши всі необхідні документи, що доводять його невинуватість.

Про це Віталій Кучеренко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Віталій Кучеренко опублікував відкритий лист, яким вибачається перед кожним постраждалим від дій групи компаній «АгроІнвестГруп» за «втрачений час, довіру і гроші».

Співвласник «АгроІнвестГруп» розповів, що виїхав з України в січні 2019 року через загрозу життю й оскільки «силові аргументи виключали конструктивний діалог».

«Я не був бенефіціаром і акціонером компанії, але ситуація, що склалася, ставила під загрозу особисту і сімейну безпеку: від мене вимагали повернути те, чим я ніколи не володів. Компанію «АгроІнвестГруп» на переговорах часто представляв я, тому, коли люди втратили гроші, в першу чергу, вони стали звертатися до мене. Однак пряме вимагання з боку окремих осіб перешкодило результативним переговорам і оперативному вирішенню проблеми», – написав Віталій Кучеренко.

Менеджер компанії зазначив, що присвятив аграрній сфері останні 5 років і зараз хоче відновити свою репутацію, яка постраждала від чужих помилок і недобросовісності. Він готовий надати слідству всі докази його непричетності до банкрутства компанії з юридичної і будь-якої іншої точки зору.

«Водночас я усвідомлюю, що єдиний реальний спосіб повернути собі добре ім’я, а своїм словам вагу – це почати з реальних справ. Тому, як тільки з’явилася можливість почати переговори, я став спілкуватися з сільгоспвиробниками, трейдерами та іншими контрагентами, озвучуючи їм пропозицію щодо реструктуризації боргів групи компаній “АгроІнвестГруп”».

За словами Віталія Кучеренка, ситуація на ринку, що склалася з вини «АгроІнвестГруп», не тільки завдала економічних збитків, а й похитнула довіру міжнародних партнерів. Зниження обсягів інвестицій, підвищення ставок за кредитами, незакриті контракти та інші недоотримані вигоди сповільнять розвиток ринку на роки вперед.

Особиста професійна етика і правила життя не дозволяють Віталію Кучеренку залишити ситуацію без рішення. З огляду на це він буде звертатися до кожного учасника ринку, від фермерів-приватників до міжнародних трейдерів, і намагатися знайти загальні точки для визначення шляхів співпраці в питанні погашення боргів.

«Я прошу контрагентів і всіх постраждалих від банкрутства “АгроІнвестГруп” про вибудовування конструктивного діалогу в роботі в рамках поточних можливостей і операційної діяльності ваших підприємств», – написав Віталій Кучеренко.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/restrukturyzaciya-borhiv-ahroinvesthrup-i-dopomoha-slidstvu-z-chym-povernuvsya-vitalij-kucherenko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати