Tempo950x100

Tempo300x100

Реєстрація тварин в Україні сповільнилася

Реєстрація тварин в Україні сповільнилася

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру тварин, опубліковані ДП “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин”, передає УНН.

Серед зареєстрованих тварин – 3 млн 270 тис. голів великої рогатої худоби (ВРХ), 459 тис. голів овець/кіз, 87,5 тис. голів племінних свиней та 16,9 тис. голів коней.

Майже така сама кількість зареєстрованої худоби була зафіксована і станом на 1 березня.

Водночас, з початку року в Україні зареєстровано лише 206 937 голів ВРХ. Хоча саме реєстрація худоби є вирішальним фактором при наданні державної дотації на утримання ВРХ.

Сьогодні в Україні процедура реєстрації тварин не є обов’язковою. Однак, у 2018 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується зобов’язати власників домашніх тварин оформляти ветеринарні паспорти. Ідентифікувати і реєструвати тварин буде спеціальний заклад – Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин.

Передбачається, що після ухвалення законопроекту буде створено Єдиний державний реєстр тварин. Кожній ідентифікованій тварині присвоять унікальний номер, під яким вона буде в базі. Власники зареєстрованих тварин зможуть отримати виписку з реєстру безплатно.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/reyestraciya-tvaryn-v-ukrayini-spovilnylasya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати