Tempo950x100

Tempo300x100

Робот-пастух допоможе фермерам з випасом худоби

Робот-пастух допоможе фермерам з випасом худоби

Машина, що представляє собою чотириколісну платформу з блоком електроніки на високій посадці, призначена в першу чергу для великих ферм Австралії, розташованих далеко від агломерації, пише fertilizerdaily.ru.

Так, щоб покинути господарство Suplejack Downs, що має загальну площу в 4 тис. кв. км, доведеться витратити півдня їзди до найближчого міста. Незважаючи на безглуздість конструкції і незграбні рухи робота при їзді, підвіска даного агрегату дозволяє робо-ковбою досить ефективно долати всі нерівності ландшафту і навіть долати неглибокі водні перешкоди. Крім власне випасання худоби, робот здатний служити в якості легкого тягача, перевозячи невеликі причепи з вантажами.

За словами професора Салі Суккерея (Salah Sukkarieh), в майбутньому команда розробників планує розширити функціональність механічного помічника, оснастивши його додатковим набором сенсорів. Дана модернізація дозволить залізного пастуху проводити щоденний моніторинг загального стану здоров’я корів – машина зможе визначати хворих тварин по температурі тіла або по тому, як вони пересуваються. Крім цього, робот зможе проводити оцінку якості підніжного корму на пасовищі, обираючи, тим самим, найбільш придатних для випасу ділянки.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/robot-pastuh-dopomozhe-fermeram-z-vypasom-hudoby
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати