Tempo950x100

Tempo300x100

Робота Миколаївського морпорту під загрозою

Робота Миколаївського морпорту під загрозою

Нормальна робота всіх операторів Миколаївського морського торгового порту незабаром може бути паралізована.Причина тому — плани компанії ТОВ «Наваль логістик» щодо будівництва нового під’їзної колії по станції «Миколаїв-Вантажний».

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України (АМПУ).

«Під’їзні шляхи Миколаївського морського торгового порту по станції “Миколаїв-Вантажний” — це основний напрямок, по якому надходять вантажі в порт: максимальна пропускна здатність під’їзної колії становить 535 вагонів на добу. Даний обсяг ледь задовольняє зростаючі потреби стивідорів, що працюють в НТМП», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі реалізації планів компанії «Наваль логістик», їх під’їзна колія пройде поперек під’їзних шляхів Миколаївського порту. Потяги, що прямують в порт, будуть змушені простоювати в режимі очікування, пропускаючи склади компанії «Наваль логістик».

«Це, в свою чергу, означає одне: вагони, замовлені стивідорами, не зможуть бути доставлені в порт в точно зазначений час. Тоді як на сьогоднішній день саме завдяки чіткій і спланованій роботі з подачі-прибирання вагонів і досягається цифра в 535 вагонів, що доставляються щодня в Миколаївський морський торговельний порт. При затримці у 3 годині утримати подібний рівень доставки вагонів буде неможливо», — повідомили в АМПУ.

Представники АМПУ і Міністерство інфраструктури України вже висловили стурбованість з цього приводу.

«АМПУ вже не перший рік докладає максимальних зусиль для постійного збільшення вантажопотоку. Зокрема, було досягнуто домовленостей по реконструкції станції “Миколаїв-Вантажний” з компанією “Сісайд Термінал”, розроблений проект будівництва двох приймально-відправних шляхів і реконструкції непарної горловини для збільшення пропускної здатності станції з 535 до 960 вагонів на добу. Проект не тільки був узгоджений з АТ “Українська залізниця”, а й внесений в план роботи на 2019 рік. На тлі цього твердження плани “Наваль логістик” виглядають просто абсурдними», — відмічають в АМПУ.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/robota-mykolayivskoho-morportu-pid-zahrozoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати