Tempo950x100

Tempo300x100

Роботу аграрних ринків треба поновити, інакше ціни на овочі стрімко зростуть

Роботу аграрних ринків треба поновити, інакше ціни на овочі стрімко зростуть

Про це заявив перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко, коментуючи наслідки для АПК пакету податкових пільг для бізнесу на період карантину, пише AgroPolit.com.

На думку Фурсенка, закриття невеликих продуктових ринків особливо вдарить по невеликих містах та районних центрах.

«У великих містах це не сильно відчуватиметься, бо є супермаркети і можна скупитися. У сільських територіях – це проблема для дрібних сільгоспвиробників виробників. Малі товаровиробники традиційно збувають свою продукцію на невеликих локальних ринках. А незахищені верстви мали змогу дешевше купити аграрну продукцію на таких ринках. Через введені обмеження зараз агровиробник не буде допущений до національних мережі супермаркетів. І куди їм збувати свою продукцію? Холодильного обладнання немає, складів для зберігання немає. Продукція аграрна населенням вирощуватиметься, а куди її дівати? Тому можемо прогнозувати що середньостатистичний житель сільських територій зазнає значним втрат, а більш незахищені жителі можуть постраждати кардинально, бо у них зменшаться доходи і не буде грошей на найнеобхідніше – на ліки та інше», — каже перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад.

Аби уникнути соціального напруження та зростання цін на продукцію «борщового набору» Фурсенко радить уряду поновити роботу невеликих агробазарів.

«Потрібно дозволити роботу аграрних ринків, де продаватиметься агропродовольча продукція у сільській місцевості, хоча б  у райцентрах зі статусом маленького міста чи у класичних сільських населених пунктах. Там люди зможуть продавати вирощену агропродукцію. Це зніме вищеперераховані проблем, а також не дасть стрімкого подорожчання «овочевого набору» та дозволить уникнути імпорту цієї продукції», — каже Іван Фурсенко.

Нагадаємо, аграрії через карантин не можуть реалізувати продукцію.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/robotu-ahrarnyh-rynkiv-treba-ponovyty-inakshe-ciny-na-ovochi-strimko-zrostut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати