Tempo950x100

Tempo300x100

Роботи витіснили людину з процесу вирощування кукурудзи

Роботи витіснили людину з процесу вирощування кукурудзи

Французькі роботи Centeol, вагою в 300 кг кожен, автономно культивують ґрунт, висаджують насіння і обробляють посіви, пише agroday.com.ua.

Вони були створені командою AgreenCulture у співпраці з Kuhn, Dupont Pioneer і Ausy, в першу чергу, щоб вирішити проблему плужної підошвою, при цьому зберігаючи врожайність і скорочуючи витрати.

Проект стартував в жовтні минулого року. Тоді до одного з роботів прикріпили спеціально адаптований інструмент для взяття зразків ґрунту на відстані кожних 5 метрів. Отримані дані використовували, щоб зменшити витрати при висадці насіння і внесенні добрив. До інших двох роботів були прикріплені спеціальні культиватори, за допомогою яких вони обробляли тільки ту частину ґрунту, де було посіяне насіння.

У квітні нинішнього року роботи одночасно обробляли одне поле. Перший вніс добриво, а два інші – йшли за ним з сівалками.

Роботи працюють на дизельних двигунах і пересуваються на двох гусеницях, таким чином зводячи тиск на поверхню ґрунту до мінімуму. А завдяки тому, що роботи оснащені RTK-системами, вони можуть працювати з точністю до 10 мм. Їх швидкості посадки становить близько 8 км/год. А тривалість автономної роботи – 24 години.

Приблизно через місяць після проведення посівної, роботи будуть здійснювати внесення азоту, а також проведуть три прополки перед збором врожаю. Розробники вважають, що прополка замінить хімічну обробку полів.

На сьогоднішній день для роботів розроблені п’ять різних інструментів і єдина робота, яка потребуватиме людського контролю – це збір урожаю.

Згідно з повідомленням, подібний проект, очолюваний Harper Adams, уже другий рік реалізується у Великобританії під назвою Hands Free Hectare.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/roboty-vytisnyly-lyudynu-z-procesu-vyroshchuvannya-kukurudzy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати