Роль бренду та продукції з доданою вартістю для АПК

Роль бренду та продукції з доданою вартістю для АПК

Саме ці питання обговорюють експерти у рамках третьої щорічної конференції “Агромаркетинг 2018”, яку сьогодні, 5 вересня,проводить інформаційна компанія “ПроАгро Груп”.

Адаптація виробництва під потреби споживачів, прогнозування змін цінової кон’юнктури і отримання найкращої ціни, освоєння нових ніш і вихід на нові ринки збуту – все це глобальні завдання агромаркетингу. Завдяки цьому агровиробники підвищують прибутковість бізнесу і покращують власну конкурентоспроможність на ринку.

Сучасні інструменти торгівлі активно задіюють у своїй роботі як виробників с/г продукції, так і постачальників посівного матеріалу, засобів захисту рослин і техніки.

Так, Богдан Шаповал, директор Ради з питань експорту продовольства, розповів про особливості  В2В (Business to business – організація закритих продаж, ціль яких є продавати об’єм кільком клієнтам) та  В2С (Business to customer – споживачі, відкриті продажі, ціль яких привабити велику кількість покупців) маркетингу. Спікер рекомендує виходити на експорт за допомогою B2B і аргументував своє бачення.

“Не ігноруйте важливість роботи з Вашими дистриб’юторами.  Їх необхідно навчити правильно продавати Ваш продукт, з розумінням і заохочуванням.  Необхідно розуміти Вашого кінцевого споживача і відповідно розуміти, яким має бути Ваш кінцевий продукт, враховуючи ряд необхідних пунктів (пакування, лояльність, робота над брендом)”, – підкреслив Богдан Шаповал.

Він також зачепив питання  про можливість виходу на американський та канадський ринки. Експерт зауважив, що далі африканського, азіатського та по-трохи європейського нам ще зарано думати. Так склалася логістика та ряд інших факторів.

На думку Юрія Ковальчука, директора бренд-маркетингової компанії POLARIS, агрокомпаніям необхідно вийти на ринок брендованих товарів.

«Бренд Вам ніхто не створить, так, лише Ви самі можете це зробити». А тепер давайте розберемося, що таке бренд! Це не напис червоними літерами вашої компанії на синьому фоні. Це значно-значно більше. Ваш товар має низьку залученість? Що з цим робити? Є три способи, як просувати такі товари на ринок. Найперше – це створення сильного бренду”, – підкреслив Юрій Ковальчук.

Павло Горбачов, заступник директора з розвитку ТД “Соєвий вік” розповів про створення та розвиток аграрного бренду на практиці. Він повідомив, що з їхнього досвіду може запевнити – стратегія торговельна та стратегія розвитку бренду ні в якому разі не повинна змішуватись. Дуже важливо розрізняти ці два напрямки і тоді буде порядок і легко буде бачити усі робочі процеси.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rol-brendu-ta-produkciyi-z-dodanoyu-vartistyu-dlya-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати