Tempo950x100

Tempo300x100

Roshen та інші бренди ведуть торгівлю із самопроголошеним Придністров’ям

Roshen та інші бренди ведуть торгівлю із самопроголошеним Придністров’ям

Журналісти молдовського видання RISE Moldova у своєму розслідуванні стверджують, що українські представництва світових брендів, а також компанія Roshen ведуть торгівлю із самопроголошеною «Придністровською республікою», пише hromadske.ua.

Як з’ясували автори статті, серед найбільших відправників товарів в самопроголошене Придністров’я — українські представництва Coca-Cola та Nestle, а також компанія Roshen, яка належить президенту України Петру Порошенку.
«В першу десятку відправників товарів, крім фірми президента Порошенка, увійшли українські представництва таких світових гігантів як Coca-Cola та Nestle», — йдеться у розслідуванні.

Журналісти називають «основним бізнес-партнером» брендів — холдинг «Шериф», до складу якого входить масштабна мережа однойменних супермаркетів. Власником «Шерифа» є відомий придністровський олігарх Віктор Гушан.

«З 2014 по першу половину 2017 року Roshen наторгувала з «Шерифом» на суму близько $3 млн. Більш того, весь товар відправляли прямо в Придністров’є, тобто в обхід контролю Молдовою», — йдеться в розслідуванні.
Зазначається, що статистика, яка ведеться митницею Молдови, не містить офіційних даних про імпорт товарів з України.

Однак, журналісти знайшли доступ до експортних операцій з України, проаналізувавши які, склали топ-20 найбільших українських партнерів «Шерифа».

З 2014 року по першу половину 2017 року, за даними видання, київська Nestle «наторгувала» з «Шерифом» приблизно на $4 млн, а Coca-Cola — близько $ 1 млн.

У цілому з 2014 року з ТОВ «Шериф» близько 300 українських компаній наторгували на суму понад $ 100 млн, стверджують журналісти RISE Moldova.

У компанії Roshen на прохання надати коментар з приводу розслідування повідомили: 

«Корпорація Roshen не реалізує продукцію на території Придністров’я. В той же час повідомляємо, що Корпорація не співпрацює з мережею супермаркетів «Шериф».

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/roshen-ta-inshi-brendy-vedut-torhivlyu-iz-samoproholoshenym-prydnistrovyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати