Росія і Україна зійдуться у поєдинку за китайський ринок курятини

Росія і Україна зійдуться у поєдинку за китайський ринок курятини

Про прагнення збільшити експорт заявив начальник управління галузевої експертизи АТ “Россільгоспбанк” Андрій Дальнов, передає УНН.

Повідомляється, що за підсумками минулого року на Китай припало близько 30% обсягу російських поставок курятини. У банку прогнозують продовження зростання поставок продукту в КНР.

В “Россільгоспбанку” впевнені, що зростання експорту російської курятини безпосередньо пов’язане зі збільшенням фінансування виробників і експортерів продукту. Так, в 2019 році банк видав близько 56 млрд рублів постачальникам м’яса птиці за кордон, що більш ніж в два рази перевищує показник 2018 року.

“Всього минулого року РСГБ видав птахівникам близько 72 млрд рублів, приріст до 2018 року становив 65%”, – повідомляє “Россільгоспбанк”.

Конкурентом Росії в боротьбі за китайський ринок курятини може стати Україна. Відкриття експорту українського м’яса птиці в КНР знаходиться на завершальному етапі.

Кому вдасться отримати право першості на китайському ринку курятини – поки не відомо. Адже в порівнянні з РФ, фінпідтримка аграрного виробництва в Україні мізерно мала, і щороку скорочується: у 2018 році вона становила лише 6,3 млрд грн, в 2019 – 5,9 млрд грн, а в 2020 – впала до рівня 4 млрд грн.

При цьому в міністерстві розвитку економіки України теж розуміють, що успіх країни залежить від якості підтримки своїх експортерів.

“Одним із заходів заохочення товаровиробників держава застосовує фінансову підтримку для розвитку відповідної галузі, адже забезпечення споживчого ринку продукцією, яка виробляється вітчизняними сільськогосподарськими товаровиробниками, гарантує державну продовольчу безпеку в країні.

Щорічна підтримка товаровиробників, яка надається через бюджетні програми, мотивує виробника до збільшення обсягу виробництва продукції, поліпшення її якості, а також розширення і створення нових потужностей виробництва і робочих місць.

Така державна система заохочення вітчизняних виробників базується на взаємовигідних відносинах з товаровиробниками і ефективно діє”, – пояснили в міністерстві успіхи України на міжнародному ринку курятини за останні кілька років.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rosiya-i-ukrayina-zijdutsya-u-poyedynku-za-kytajskyj-rynok-kuryatyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати