Tempo950x100

Tempo300x100

Росія припинить експорт зерна з окупованого Криму

Росія припинить експорт зерна з окупованого Криму

“Мінсільгосп РК” готує документ, який дозволить призупинити вивезення зерна з Криму за кордон. Про це на прес-конференції в Сімферополі повідомив так званий глава відомства Андрій Рюмшин.

“Навесні ми розраховували на дуже якісний урожай: були хороші сходи, був запас вологи, але засуха перекреслила всю нашу діяльність”, — сказав Рюмшин.

За його словами, регіональні аграрії зібрали в нинішньому році 980 тисяч тонн зерна. Торік урожай був вище – 1,4 мільйона тонн. При цьому план на 2018 рік був ще оптимістичніше: розраховували намолотити 1,7 мільйона тонн зерна.

“У нас є перехідне зерно: більше 200 тисяч тонн, яке залишилося з минулих років, є інтервенційний фонд — у чотирьох елеваторах зберігається 112 тисяч тон зерна, з яких 80 відсотків – це продовольче зерно. Ми попросимо Мінсільгосп РФ не реалізовувати його: дамо можливість нашим підприємствам (виробникам хлібобулочних виробів) викупити його. Цей резерв зберігався у нас протягом трьох років і зараз буде використаний”, — зазначив глава “Мінсільгоспу РК”.

Крім того, за словами міністра, регіон готується припинити вивіз зерна за кордон.

“З Криму зерно вивозиться в Сирію, Ірак, Іран, за нашими даними, близько 6 тис тонн вже вивезено, — уточнив Рюмшин. – Ми готуємо лист з проханням призупинити вивезення зерна з Криму, щоб передати його нашим споживачам, щоб до нового врожаю воно було в Криму”.

Раніше в Криму через посуху був введений режим надзвичайної ситуації в шести районах — Джанкойському, Ленінському, Красногвардійському, Нижньогірському, Первомайському та Радянському.

Джерело: УкрАгроКонсалт

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rosiya-prypynyt-eksport-zerna-z-okupovanoho-krymu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати